- 1h
- 24 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
1.těsto | |
---|---|
polohrubá mouka pšeničná
|
300 g |
cukr krupice
|
100 g |
kakaový prášek na vaření
|
2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
máslo čerstvé
|
100 g |
vejce slepičí střední, m
|
1 kus |
voda
|
7 lžic |
2.těsto | |
polohrubá mouka pšeničná
|
300 g |
cukr krupice
|
200 g |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
olej
|
130 ml |
vejce slepičí střední, m
|
3 kusy |
voda
|
8 lžic |
Náplň | |
jablka
|
750 g |
skořice mletá
|
1 lžička |
ořechy vlašské
|
50 g |
rozinky sušené
|
30 g |
cukr krupice
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Těsto 1: Všechny suroviny u prvního těsta smícháme (nic se nemusí šlehat). Těsto rozprostřeme rukou na velký plech vystlaný pečícím papírem (na ruku jsem si navlékla mikrotenový sáček, abych nebyla upatlaná a šlo to velice dobře).
-
Na těsto rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme skořicí, případně cukrem a hrozinkami.
-
Druhé těsto také smícháme (je řidší než první) a nalijeme ho na jablka. Pečeme pomalu v troubě při 170 °C, dokud světlé těsto nezrůžoví.
Makronutrienty
65%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 295 kJ | 1 293 kJ |
Kalorická hodnota | 309 kcal | 309 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
38 g
14,1 g |
38 g
14,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,8 SVJ | 3,8 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,6 g
3,06 g |
16,5 g
3,05 g |
Bílkoviny | 4,11 g | 4,11 g |
Sůl | 0,57 g | 0,569 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů