![Avokádová svačinka](https://www.jidelniplan.cz/obrazky/soubory/3906/NT9V2LQMT2/recipes.view.hero/Avok%C3%A1dov%C3%A1+sva%C4%8Dinka.jpg)
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Avokádo | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
10 g |
10 g |
50 g |
50 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Avokádo oloupeme, odstraníme pecku, vložíme do misky, zakápneme citronovou šťávou, přidáme nastrouhanou Nivu a vše rozmačkáme vidličkou a dobře promícháme.
-
Rozdělíme do dvou misek. Hrušku nakrájíme škrabku na brambory na velmi tenké plátky a do každé misky přidáme polovinu plátků. Nakonec ozdobíme vlašskými ořechy.
-
Tip
Hruška by měla být hodně zralá, sladká a šťavnatá.
Makronutrienty
30%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 768 kJ | 1 282 kJ |
Kalorická hodnota | 184 kcal | 306 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,73 g
0,957 g |
14,6 g
1,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,873 SVJ | 1,46 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,6 g
4,33 g |
26,1 g
7,23 g |
Bílkoviny | 4,97 g | 8,3 g |
Sůl | 0,569 g | 0,949 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů