Veronika Zemanová

Když se tak rozpomínám, říkám si, že vlastně vždycky jsem se zajímala o složení a zpracování potravin... a vlastně všech věcí kolem sebe. Jsem zvědavá ženská a nadšená ochutnávačka. Doma velmi ráda vařím, ale také ráda cestuji a poznávám, jak se žije a jí v zahraničí. V roce 2013 jsem úspěšně ukončila studium oboru Bezpečnost a kvalita potravin, jehož náplň mě velmi zajímala a inspirovala. Kromě jídla mě zajímá příroda, turistika, botanika, kreslení a filmy.

Právě v sezóně - rajčata

Rajčata, nebo chcete-li rajská jablíčka, jsou snad opravdu plody z ráje. Italové jim říkají pomodoro, což pochází buď od slova adorare (zbožňovat) nebo d´oro (ze zlata). Španělský název tomate zase pochází pravděpodobně z aztéckého slova tomatl,a má poukazovat na jejich naducaný, jemně zaoblený tvar, ale také může nést význam jako úžasný a půvabný. Zkrátka samé superlativy.

Právě v sezóně - banány

Dříve u nás patřilo tropické ovoce, kterým jsou například i banány, ke vzácným komoditám, na které se stávaly i pověstné fronty. V případě banánů by se rozhodně vyplatilo si nějakou tu frontu vystát, vždyť je to jeden z nejlahodnějších druhů ovoce.

Právě v sezóně - lněné semínko

Semínka v sobě vždy skrývají poklad. Střeží v sobě budoucí mladou rostlinku a jsou jejím prvotním zdrojem energie. Není tedy žádnou náhodou, že z hlediska výživy mají co nabídnout i nám. Pokud jste dosud nevěnovali pozornost lněnému semínku, vězte, že když ho zařadíte do svého jídelníčku - rozhodně si tím prospějete.