ZAPEČENÁ VEPŘOVÁ KRKOVIČKA

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

ZAPEČENÁ VEPŘOVÁ KRKOVIČKA

Hotové kořenící směsi, snad vyjma grilovací, téměř nepoužívám, protože ve většině vždycky najdu něco, co mi tam chuťově vadí.

Ale na tuhle "směsku" od Vitany nedám dopustit, ta si našla v mé kuchyni svoje místo. A tak jednou za čas...

Postup přípravy

  1. Pekáč vymažeme olejem. Maso lehce naklepeme, z obou stran okořeníme a uložíme do pekáče. Na každý plátek masa položíme plátek anglické slaniny, posypeme šunkou (kdo chce, může dát jen plátek šunky vcelku), navrch dáme asi lžíci pokrájených sterilovaných paprik, polijeme lžící kečupu a posypeme strouhaným sýrem.

  2. Všechno zalijeme smetanou (liju pomalu na maso), zaklopíme víkem a pečeme asi 1 hodinku na 180 stupňů

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte