![Zapečená bramborová kaše s mletým masem a sýrem](https://www.jidelniplan.cz/obrazky/soubory/8968/YX2BUAAPKW/recipes.view.hero/Zape%C4%8Den%C3%A1+bramborov%C3%A1+ka%C5%A1e+s+mlet%C3%BDm+masem+a+s%C3%BDrem.jpg)
Když nám zbývá bramborová kaše.
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Kaše | |
---|---|
350 g |
350 g |
250 g |
250 g |
100 g |
100 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 50 g |
50 g |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Na rozpálené nepřilnavé pánvi rychle nasucho osmahneme maso. Mícháme, aby se nevytvořily velké kousky.
-
Do zapékací misky postupně navrstvíme maso, sýrový dip, kaši a postrouháme sýrem a ve vyhřáté troubě zapékáme, až se utvoří zlatý a křupavý povrch.
Ozdobíme čerstvými bylinkami a servírujeme rovnou v miskách.
Makronutrienty
24%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 726 kJ | 2 895 kJ |
Kalorická hodnota | 173 kcal | 692 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,2 g
1,99 g |
28,7 g
7,94 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,72 SVJ | 2,87 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,4 g
7,14 g |
45,3 g
28,5 g |
Bílkoviny | 10,9 g | 43,4 g |
Sůl | 0,825 g | 3,29 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů