Vepřové stir-fry s ústřicovou omáčkou - LC

Laduš

Vepřové stir-fry s ústřicovou omáčkou - LC

Velmi chutný barevný low carb oběd či večeře, asijský způsob úpravy pokrmu. Jak se u nás říká, takzvaná "čína". :)

Postup přípravy

  1. Maso si můžeme naložit několik hodin nebo i den předem. V misce důkladně promícháme nudličky masa, česnek a omáčky. Misku přikryjeme a uložíme do lednice. Před tepelnou úpravou pak ještě necháme nějakou dobu v pokojové teplotě.

    Připravíme si všechny ostatní potřebné ingredience.

  2. Ve woku rozehřejeme lžíci oleje a maso orestujeme. Musí to být zprudka a rychle a během restování mícháme. Maso přidáváme do pánve po částech, aby tolik neklesla teplota a maso nepustilo příliš mnoho šťávy.

  3. Orestované maso vyjmeme. Pokud je třeba, přidáme do pánve ještě kapku oleje a osmahneme cibuli. Pak přidáme papriky a okurku. Pokud je třeba, přilijeme trochu studené vody, ale už žádný olej, aby papriky nebyly blátivé. Restujeme krátce, aby papriky zůstaly krásně na skus.

  4. Maso vrátíme zpět do pánve, zalijeme vývarem a je-li třeba, osolíme. Necháme krátce povařit, aby se omáčka trochu zredukovala. Kdo chce mít omáčku hustší, je možno zahustit troškou konjakové mouky.

    Jako přílohu mám konjakové těstoviny.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte