Vepřová roláda ve slaninové "dece"

Vepřová roláda ve slaninové "dece" 1 další fotka

Vepřová roláda s batátovou kaší a zelným salátem je takový lepší lowcarb oběd, efektní a výborný!

Děkujeme Zuzce Causeway za krásné jídlo :)

Postup přípravy

  1. Ze slaniny si upleteme takovou kostkovanou dečku :).

    Na prkýnku si naklepeme maso, solime, opeprime a natřeme hořčic. Pak dáme maso na deku , přidáme kvalitni šunku po celé ploše, sýr, červenou kapii a fazolky. Zabalíme do potravinářské folie a dáme na půl hodinky do lednice.

  2. Na plech si dáme nakrájenou cibuli na měsíčky a pak vytáhneme roládu z lednice, sundáme fólii a dáme na pekáč s cibulí a troškou vody. Dáme péct hezky pomalu, dokud není hotová - na 160°C.

  3. 2 vetsi bataty si oloupeme, nakrajime na kostky, oplachneme a dame varit do osolene vody. Az je mekka, zcedime a rozstouchame stouchadlem na brambory, pridame trochu masla a opeprime.

  4. Malinke zeli jsem si nakrajela na drobno, osolila a nechala chvilku odpocivat, tim zmekne. 2 oloupane cesneky nastrouhane na jemno a pridak k zeli. Zalivka - do hrnku jsem si dala vodu ,1 PL erythritolu, spetku sole a spetku pepre a nalila na nakrajene zeli a promichala.

    No a na taliri trosku ozdobila.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte