Zdravý dezert, plný bílkovin.
Děkujeme Romaně Važanské za recept :)
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
500 g |
500 g |
z bílků sníh 5 kusů |
5 kusů |
130 g |
130 g |
4 lžíce |
4 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
Navrch | |
250 g |
250 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Kromě smetany vše smícháme , nakonec lehce vmícháme tuhý sníh a těsto rozdělíme , polovinu obarvíme kakaem a obě těsta dáme do máslem vymazané formy . Upečeme v předem vyhřáté troubě na 160-180 stupňů asi 50 minut. Vychladlý moučník potřeme kysanou smetanou a posypeme kakaem a oříšky.
Makronutrienty
25%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 998 kJ | 1 029 kJ |
Kalorická hodnota | 239 kcal | 246 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,78 g
3,03 g |
10,1 g
3,12 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,978 SVJ | 1,01 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,7 g
10,2 g |
20,3 g
10,5 g |
Bílkoviny | 8,95 g | 9,22 g |
Sůl | 0,234 g | 0,241 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů