
Tato lowcarb bábovka je výborná a vláčná, skvělá snídaně či dezert ke kávě.
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vajíčka
|
5 kusů |
mandlová mouka
|
150 g |
mouka kokosová
|
30 g |
máslo čerstvé
(rozehřátého a vychladlého)
|
80 g |
tvaroh měkký polotučný
|
250 g |
mléko plnotučné
|
200 ml |
erythritol, sukrin
|
50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
2 lžičky |
guma xantanová
(nemusí být)
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
kakaový prášek, holandské kakao
|
1 lžíce |
káva instantní
|
2 lžičky |
rum (originál tuzemský)
|
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Celá vejce jsem se solí a erythritolem vyšlehala do pěny (cca 10 minut). Zašlehala jsem mléko, máslo a tvaroh. Pak jsem postupně po troškách zašlehala mouky smíchané s PDP a xanthanem.
Vzniklo mi hustší těsto, které jsem rozdělila do dvou misek. Do jedné misky jsem zašlehala kakao, kávu a rum.
-
Obě těsta jsem pak střídavě navrstvila do formy na bábovku. Mám silikonovou, kterou není třeba vymazávat. Vložila jsem do předehřáté trouby a pekla jsem na 180 stupňů 50 minut.
Po upečení jsem bábovku nechala ve formě vychladnout.
Makronutrienty
22%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 991 kJ | 527 kJ |
Kalorická hodnota | 237 kcal | 126 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,32 g
1,86 g |
4,43 g
0,99 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,832 SVJ | 0,443 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,8 g
6,7 g |
10 g
3,56 g |
Bílkoviny | 10,5 g | 5,57 g |
Sůl | 0,425 g | 0,226 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů