- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
máslo
|
3 lžíce |
olivový olej panenský
|
3 lžíce |
tuňák ve vlastní šťávě
|
160 g |
citronová šťáva, čerstvá
|
2 lžičky |
cibule
|
50 g |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
sůl
|
3 špetky |
Postup přípravy
-
Rozetřete máslo s olivovým olejem a vmíchejte okapaného tuňáka z konzervy a najemno nasekanou cibuli. Dochuťte solí a pepřem.
Makronutrienty
5%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 313 kJ | 1 806 kJ |
Kalorická hodnota | 314 kcal | 432 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,17 g
0,739 g |
2,98 g
1,02 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,217 SVJ | 0,298 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29,4 g
6,19 g |
40,4 g
8,51 g |
Bílkoviny | 11,8 g | 16,2 g |
Sůl | 1,98 g | 2,73 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů