
Ryba a salátek nízkosacharidově, skvělý oběd od Věry Husákové, děkujeme :)
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těstíčko | |
---|---|
vajíčka
|
2 kusy |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
50 ml |
droždí lahůdkové sušené, tebi
|
1 lžíce |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu
|
30 g |
sůl
|
1 špetka |
Treska | |
treska
|
400 g |
sůl
|
4 špetky |
pepř černý mletý
|
4 špetky |
olivový olej
|
50 ml |
Coleslaw | |
hlávkové bílé zelí
|
0,3 hlávky |
mrkev
|
1 kus |
celer
|
0,25 kusu |
cibule
|
1 kus |
majonéza
|
100 g |
ocet kvasný lihový
|
1 lžíce |
xylitol, cukr březový
|
1 lžíce |
sůl
|
0,5 lžičky |
pepř černý mletý
|
0,2 lžičky |
Postup přípravy
-
Vše na těstíčko smíchat a nechat 10 minut odležet, je-li třeba, ještě přidat mouku nebo droždí.
Tresku rozdělím na menší kousky, osuším, osolím, opepřím a obalím v těstíčku, smažím na oleji.
-
Zelí nakrouhám a překrájím na menší kousky, osolím a promačkám, aby pustilo vodu, kterou téměř všechnu zcedím.
Nastrouhám mrkev nahrubo, celer najemno, nakrájím nadrobno cibuli. Smíchám si majonézu s octem, sladidlem, pepřem a promíchám. Je-li třeba ještě dosolím.
Makronutrienty
24%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 559 kJ | 4 838 kJ |
Kalorická hodnota | 134 kcal | 1 156 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,4 g
1,02 g |
46,7 g
8,79 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,54 SVJ | 4,67 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,89 g
1,64 g |
85,6 g
14,2 g |
Bílkoviny | 7,01 g | 60,7 g |
Sůl | 0,603 g | 5,22 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů