Skvělé lowcarb jídlo, zkuste!
Děkujeme Věře Husákové za zajímavý recept :)
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Treska | |
---|---|
300 g |
300 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Květák | |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
400 ml |
400 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
V misce si smíchám koření,tresku osolím,posypu polovinou koření a nechám odležet.
Na pánvi rozehřeji olej, přidám cibuli, česnek, zázvor, chilli papričku a opékám asi 5 minut, posypu kořením a nechám ho rozvonět. Zaliji kokosovým mlékem, přidám na malé růžičky rozebraný květák, osolím a vařím zhruba 5 minut.
-
Pak přidám rybu, přiklopím a podusím až je ryba hotová, ke konci zasypu zelenou petrželkou a ochutím citronem.
Makronutrienty
24%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 509 kJ | 3 229 kJ |
Kalorická hodnota | 122 kcal | 772 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,9 g
1,79 g |
31,1 g
11,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,49 SVJ | 3,11 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,28 g
6,92 g |
58,9 g
43,9 g |
Bílkoviny | 6,03 g | 38,3 g |
Sůl | 0,269 g | 1,7 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů