
Růžičkovou kapustu většinou moc nemusím, ale tenhle salát je opravdu výborný. Jeho příprava je rychlá a je tak ideální jako podzimní příloha k masu.
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
kapusta růžičková
|
200 g |
slanina
|
30 g |
olivový olej
|
1 lžička |
jablka
|
100 g |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Najdříve odkrojíme konce růžičkové kapusty, omyjeme, překrojíme napůl a nakrájíme na drobné proužky.
Na pánev dáme olivový olej a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli restujeme. Přidáme kapstičky, minutku zarestujeme a pak přidáme jablko, které nastroháme nahrubo na struhadle. Osolíme, opepříme a restujeme. Trvá to chviličku, max 5 minut. Jde o tom, aby kapusta nebyla tuhá, ale aby měla stále hezkou zelenou barvu.Stačí opravdu chvilička do ovadnutí. Pokud se nám to připaluje, můžeme přidat malinko vody.
Ideálně podáváme třeba s nějakým masem nebo rybou.
Makronutrienty
38%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 507 kJ | 1 702 kJ |
Kalorická hodnota | 121 kcal | 407 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,66 g
1,52 g |
25,7 g
5,09 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,766 SVJ | 2,57 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,74 g
3,01 g |
32,7 g
10,1 g |
Bílkoviny | 2,95 g | 9,92 g |
Sůl | 0,392 g | 1,32 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů