- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
telecí pečeně s kostí, kotlet, hřebínek
|
400 g |
žampiony čerstvé
|
200 g |
víno bílé jakostní
|
200 ml |
mléko nízkotučné, odstředěné
|
200 ml |
cibule
|
1 kus |
hladká mouka pšeničná
|
0,5 lžíce |
špenát, čerstvé listy
|
1 hrst |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
vývar masový domácí
|
250 ml |
Příloha | |
těstoviny bezvaječné syrové
uvařených
|
400 g |
Postup přípravy
-
Maso osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli a podlijeme vínem. Dusíme až maso změkne. Během dušení mírně podléváme podle potřeby vývarem.
-
Maso vyjmeme a uchováme na teple. Do vývaru přidáme na plátky nakrájené žampiony a povaříme 5 minut.
-
Ve studeném mléce rozmícháme hladkou mouku a přilijeme do vývaru. Povaříme dalších 5 minut.
Přidáme nasekané špenátové listy. Znovu přivedeme k bodu varu, ale už nevaříme. Do omáčky přidáme vařené těstoviny a promícháme.
Makronutrienty
66%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 563 kJ | 4 957 kJ |
Kalorická hodnota | 135 kcal | 1 185 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
19,4 g
0,892 g |
171 g
7,85 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,94 SVJ | 17,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,15 g
0,682 g |
18,9 g
6 g |
Bílkoviny | 7,7 g | 67,7 g |
Sůl | 3,46 g | 30,5 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů