![Steak z tuňáka se smetanovou zeleninou LC](https://www.jidelniplan.cz/obrazky/soubory/5237/RPRAVQTCJN/recipes.view.hero/IMG_20200110_102219_017.jpg)
Jednoduchý, rychlý recept na úžasný oběd.
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
300 g |
300 g |
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
1 g |
1 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Zeleninu si nakrájíme, obereme na růžičky a orestujeme na ghí(karotka, brokolice, květák, paprika, fazolky,..). Okořeníme, podlijeme smetanou a přisypeme sýr. Necháme rozpustit, dochutíme chilli.
Steak si osolíme, opepříme a na rozpáleném ghí opečeme cca 3 minuty z každé strany.
Makronutrienty
17%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 755 kJ | 3 903 kJ |
Kalorická hodnota | 181 kcal | 933 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,15 g
2,06 g |
26,6 g
10,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,515 SVJ | 2,66 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,9 g
7,73 g |
66,8 g
39,9 g |
Bílkoviny | 12,2 g | 63,2 g |
Sůl | 0,466 g | 2,41 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů