Štafetkové řezy

Kateřina Gallinová

Štafetkové řezy

Můžete jim říkat třeba vlašskoořechovo-kávové řezy, ale štafetky připomínají hodně. Však jsem taky vyšla z paleo receptu na ně, ale udělala jsem v něm několik úprav.

Postup přípravy

  1. K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte je na pevný sníh. Promíchejte erythritol s mletými ořechy, vysypejte na ušlehaný sníh a opatrně zapracujte do sněhu, aby co nejméně klesnul.

  2. Sněhové těsto jemně rozetřete na plech vyložený pomaštěným pečícím papírem na tloušťku půl centimetru a pečte v troubě vyhřáté na 150 °C 15 minut, poté vyndejte plech z trouby a bezé nechejte vychladnout.

  3. Kávu zalijte vařící vodou a počkejte, až vychladne. Poté do másla zašlehejte vlašské ořechy, vlhkou kávu, slivovici (nebo třeba meruňkovici) a podle chuti erythritol.

  4. Z vychladlého plátu vlašsskoořechového bezé opatrně sloupněte pečící papír a bezé podélně rozkrojte na 6 pruhů, na 5 z nich rozdělte kávovo-ořechový máslový krém a rovnoměrně ho rozetřete. Namazané pláty opatrně přeneste na sebe, dobře je urovnejte hranami na sebe, navrch položte suchý plát a řezy uložte do ledničky zpevnit.

  5. Máslo opatrně rozehřejte s nalámanou čokoládou a touto polevou ozdobte řezy (pravděpodobně vám část polevy zbyde, rozdělte ji třeba do formiček na čokoládové pralinky). Ještě polotekutou čokoládovou polevu na řezech posypejte mletými ořechy a opět řezy uložte do ledničky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte