Špaldová bábovka s hruškami a hřebíčkem

Kateřina Gallinová

Špaldová bábovka s hruškami a hřebíčkem

Tato voňavá podzimní bábovka není hebká a nadýchaná, je spíš hrubší a vlhčím. Pokud ji chcete podávat jako snídani nebo svačinu, doplňte ji kvůli bílkovinám a sytivosti pořádnou porcí jogurt či tvarohu.

Postup přípravy

  1. Smíchejte mouky s najemno roztlučeným hřebíčkem a práškem do pečiva.

  2. V jiné míse smíchejte rozpuštěné máslo med, vejce a nastrouhané hrušky.

  3. Promíchejte suché a mokré přísady a těsto rozprostřete do vymazané a vysypané bábovkové formy. Vložte ji do trouby rozehřáté na 170 °C a pečte přibližně 60 minut (zkuste zapíchnout špejli, upečené těsto by se na špejli vůbec nemělo lepit).

  4. Formu s upečenou bábovkou vyndejte z trouby, po několika minutách ji opatrně vyklopte a nechejte úplně vychladnout.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte