Souvlaki z krůtího masa s řeckým salátkem

Adéla Kábelová

Souvlaki z krůtího masa s řeckým salátkem

Souvlaki je klasické řecké jídlo. Jedná se o kousky masa, které se napíchají na špejli a následně grilují. Použít můžeme v podstatě libovolný druh masa - já mám nejraději kuřecí nebo krůtí. Raději vždy volím stehenní část než prsa, protože obsahuje více tuku a maso je tak více šťavnaté.

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme marinádu na maso. V mističce smícháme veškeré koření (tymián, oregano, papriku, římský kmín, česnek, sůl a pepř), přidáme olivový olej, vinný ocet a šťávu z citronu. Směs promícháme a dáme do ní na kostičky nakrájené maso. Zakryjeme a dáme na několik hodin (podle toho, kolik máme času) do lednice. Namarinované maso následně napíchneme na špejli a grilujeme na grilu, nebo v troubě než je maso hotové.

    Salát připravíme jednoduše tak, že nakrájíme rajčata, papriky, okurku a červenou cibuli, přidáme olivy a celé dochutíme zálivkou z olivového oleje, vinného octu, soli a pepře.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte