
Mám moc ráda pestré snídaně, které dodají spoustu různých živin a dobře zasytí. Můžu do nich použít zrovna to, co mám doma a na co mám zrovna to ráno chuť. Tato verze má zrovna sacharidů minimum, pokud jich chci více, můžu přidat i kousek kváskového chleba.
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
vejce slepičí střední, m
|
2 kusy |
hovězí lůj
|
5 g |
avokádo
|
0,25 kusu |
rajčata
|
0,5 kusu |
cibule červená
|
10 g |
kysané červené zelí
|
20 g |
šunka sušená, schwarzwaldská šunka
|
2 plátky |
olivy černé kalamata (kalamon)
|
6 kusů |
ocet jablečný
|
1 lžička |
marakuja, mučenka
|
1 kus |
Postup přípravy
-
Vejce připravím na hovězím loji na pánvičce. Mezitím si na kostičky nakrájím avokádo, rajče a cibuli a ochutím octem, solí a pepřem. Můžu přidat i třeba bazalku (já měla zrovna doma kus kopru, tak jsem použila ten). Pak akorát vše naskladám na talíř a je hotovo.
Makronutrienty
22%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 549 kJ | 1 750 kJ |
Kalorická hodnota | 131 kcal | 418 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,6 g
2,55 g |
14,7 g
8,13 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,46 SVJ | 1,47 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,84 g
2,74 g |
31,4 g
8,75 g |
Bílkoviny | 6,65 g | 21,2 g |
Sůl | 0,717 g | 2,29 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů