Tyto lívance jsou hotové za pár minut! Skvěle se pečou a můžete je s trouškou fantazie jíst pokaždé trochu jinak a nebo je třeba i použít jako přílohu do omáčky či k masové směsi! Vždy budou chutnat svěle:-)
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
vejce slepičí střední, m
|
2 kusy |
mandle mleté
|
20 g |
vinný kámen
|
5 g |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
mozzarella, měkký sýr
|
125 g |
vepřové škvarky
|
25 g |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny pořádně rozmixujeme v mixéru a pečeme na středním plameni na olivovém oleji nebo ghíí z obou stran dozlatova.
Můžeme je použít jako přílohu k různým omáčkám, masovým směsím.
Ale chutnají skvěle s plátky trvdého sýra,slaniny, lososem, šunkou,parmazánem. V tomto případě se opravdu meze nekladou:-)
Makronutrienty
6%
51%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 118 kJ | 1 599 kJ |
Kalorická hodnota | 267 kcal | 382 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,56 g
0,886 g |
3,66 g
1,27 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,256 SVJ | 0,366 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,7 g
7,89 g |
26,8 g
11,3 g |
Bílkoviny | 22 g | 31,5 g |
Sůl | 0,933 g | 1,33 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů