Výborné a jednoduché LC pečivo podle receptu Pavly Burghardtové.
- 1h
- 5 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Pečivo | |
---|---|
vejce slepičí střední, m
|
2 kusy |
jogurt bílý, rostlinná alternativa
|
120 g |
mouka lněná
|
3 lžíce |
mouka mandlová z mandlových jader
|
2 lžíce |
vepřové škvarky
|
2 hrsti |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
1 lžička |
sůl
|
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Vyšleháme mokré suroviny, smícháme všechny suché a pak spojíme. Nakonec přidáme nasekané škvarky. Vytvarovat mokrýma rukama, nahoře naříznout a posypat hrubou solí a zrníčky. Péct na 180-200° horkovzduch. Pekla jsem ve formě na bagety.
Makronutrienty
10%
58%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 899 kJ | 620 kJ |
Kalorická hodnota | 215 kcal | 148 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,73 g
1,02 g |
2,57 g
0,702 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,373 SVJ | 0,257 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,1 g
2,78 g |
8,38 g
1,92 g |
Bílkoviny | 21,6 g | 14,9 g |
Sůl | 1,42 g | 0,981 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů