Oběd do 15 minut hotový a tááák dobrý a zdravý...:)
- 15m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Ryba | |
---|---|
pstruh lososovitý filet
|
150 g |
sůl himálajská jemná
|
1 g |
kořenicí směs na ryby
|
0,25 lžičky |
rozmarýn
|
1 snítka |
tymián čerstvý
|
2 snítky |
máslo čerstvé
|
1 lžička |
olivový olej
|
1 lžička |
Kedlubnové brambory | |
kedlubna
|
1 kus |
kmín drcený
|
1 lžička |
sůl himálajská jemná
|
1 g |
Salát | |
směs listových salátů
|
1 hrst |
dýňový olej
|
1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžička |
sůl himálajská jemná
|
1 g |
Dip | |
majonéza
|
1 lžička |
zakysaná smetana
|
1 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
bylinky čerstvé směs
|
1 hrst |
Postup přípravy
-
Na oleji a másle si orestujeme okořeněný filet ryby.
Přidáme snítky bylinek, přiklopíme děrovanou pokličkou a vypneme.
-
Mezitím si okrájenou kedlubnu nakrájíme na kostičky, okořeníme a uvaříme jako brambory - asi 5 mimut.
-
Majolku si smícháme se zakysanou smetanou, přidáme nasekané bylinky (já pažitku+petrželku), osolíme a hotovo.
-
Servírujeme s barevnou zeleninkou a pochutnáváme si na zdravém jídle :).
Makronutrienty
12%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 631 kJ | 1 914 kJ |
Kalorická hodnota | 151 kcal | 457 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,96 g
0,607 g |
8,98 g
1,84 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,296 SVJ | 0,898 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11 g
15,6 g |
33,5 g
47,3 g |
Bílkoviny | 10,7 g | 32,3 g |
Sůl | 1,4 g | 4,25 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů