Rukolový salát s avokádem

Žaneta Sládková, I feel GOOD

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Rukolový salát s avokádem

Postup přípravy

  1. Do menší mističky dáme ingredience na zálivku. Rozšleháme vidličkou, až zálivka získá trochu hustější konzistenci.

  2. Mezi tím si připravíme suroviny na salát. Omyjeme salátové listy a ty pokrájíme, omyjeme rukolu a polníček.

    Omyjeme cehry rajčátka a nakrájíme na poloviny nebo na čtvrtiny.

    Pokrájíme sušená rajčata a ze skleničky vyndáme i kapary.

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenoučké proužky.

    Avokádo pokrájíme na kostičky. (Avokádo se rozpůlí, vyndá se pecka, následně se lžící vyžďoubne půlka akováda ze slupky a ta se pokrájí. Pokud je avokádo zralé, měkčí, lze dužinu od šlupky oddělit velmi snadno.)

  3. Všechny suroviny lehce promícháme dohromady ve velké míse. Posypeme slunečnicovými semínky a okořeníme trochou provensálského koření (nejlepší chuť má to, které se kupuje rovnou v mlýnku i se solí)

  4. Zálivkou salát poléváme až těsně před podáváním, aby nezměkl. Před politím zálivku ještě trochu promícháme vidličkou a celou ji vlijeme na salát, ten pak ještě zlehka zamícháme a můžeme podávat.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte