Rajská omáčka s hovězím masem

Kateřina Gallinová

Rajská omáčka s hovězím masem

V podstatě veškeré omáčky je možné připravit jen s pomocí dobře vybraných druhů zeleniny, bez mouky. Díky důkladnému rozmixování podušené zeleniny získáte omáčky chuťově výrazné, husté a přitom krásně hladké. A výjimkou není ani rajská omáčka.

Postup přípravy

  1. Hovězí maso doměkka uvařte ve vývaru, bude to trvat 2 hodiny nebo déle.

  2. Uvařené maso nechejte ve vývaru vychladnout. Poté ho vyndejte a nakrájejte na plátky. Před podáváním maso ve vývaru ohřejte.

  3. Mrkev očistěte a zbavte zbytků kořínků. Cibule oloupejte. Obojí nakrájejte nadrobno. Mrkev a cibuli orestujte na másle dosklovita, přidejte koření a ještě krátce prohřejte. Přilijte rajčatové pyré a ½ hrnku vývaru.

  4. Za stálého míchání uveďte do varu. Stáhněte výkon plotýnky na minimum, hrnec zakryjte pokličkou a omáčku vařte přibližně půl hodiny za občasného míchání.

  5. Z provařené omáčky vyndejte koření a rozmixujte ji dohladka. Podle potřeby ji nařeďte vývarem a dochuťte solí a citrónovou šťávou, případně 1 lžičkou medu či erythritolu. Omáčku krátce povařte a podávejte ji s ohřátým vařeným hovězím masem a přílohou dle svých preferencí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte