
Jednoduchá, rychlá, ingredience od oka
- 30m
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
červená řepa - listy
|
500 g |
voda
|
2 000 ml |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
50 g |
česnek
|
1 stroužek |
sůl
|
2 lžičky |
cibule
|
2 kusy |
vejce slepičí střední, m
|
1 kus |
Postup přípravy
-
Nakrájíme cibuli a česnek, podusíme, nakrájíme listy, podlejeme vývarem nebo vodou, podusíme do mekka, rozmixujeme. Přidáme rozšlehané vejce se smetanou, provarime...
Makronutrienty
47%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 61,5 kJ | 342 kJ |
Kalorická hodnota | 14,7 kcal | 81,8 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,4 g
0,38 g |
7,79 g
2,11 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,14 SVJ | 0,779 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,811 g
0,425 g |
4,51 g
2,36 g |
Bílkoviny | 0,773 g | 4,3 g |
Sůl | 0,491 g | 2,73 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů