Syté lowcarb jídlo, děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 3h:40m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
uzená žebra
|
1 kg |
vepřová plec
|
1 kg |
cibule
|
400 g |
vývar masový domácí
|
200 ml |
sůl
|
1 lžička |
Marináda | |
hořčice hrubozrnná
|
3 lžíce |
citrón
|
1 kus |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
0,3 lžičky |
olivový olej
|
100 ml |
Pesto | |
česnek stroužky
|
2 kusy |
citrón
|
1 kus |
nakládané kyselé okurky
|
1 kus |
hořčice dijonská
|
1 lžička |
petrželka, petrželová nať
|
2 hrsti |
bazalka čerstvá
|
1 hrst |
čerstvá máta
|
1 hrst |
olivový olej
|
100 ml |
Postup přípravy
-
Vepřová žebra a plec omyji, osuším, osolím a potřu marinádou ze všech stran. Cibuli nakrájím na půlměsíčky, dám na dno pekáčku, položím maso, podliji vývarem, přiklopím a peču 160°C cca 3 hodiny.
-
Pak odklopím, přidám nakrájené batáty, zesílím na 180°C a peču ještě zhruba půl hodiny. Podávám s pestem.
Makronutrienty
10%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 593 kJ | 3 095 kJ |
Kalorická hodnota | 142 kcal | 740 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,03 g
0,774 g |
10,6 g
4,04 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,203 SVJ | 1,06 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,5 g
2,5 g |
65 g
13,1 g |
Bílkoviny | 6,08 g | 31,7 g |
Sůl | 0,571 g | 2,98 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů