Velmi jednoduché, barevné a zdravé low carb jídlo. :)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Kuře | |
---|---|
kuřecí stehna
|
2 kusy |
sůl himálajská jemná
|
0,5 lžičky |
kořenicí směs na kuře
používám koření na pečené kuře bez soli
|
10 g |
máslo čerstvé
|
4 lžičky |
Zeleninové hranolky | |
kedlubna
|
2 kusy |
mrkev
|
1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
150 ml |
máslo čerstvé
|
1 lžíce |
sůl himálajská jemná
|
0,5 lžičky |
pepř černý mletý
použila jsem čerstvě mletý barevný pepř
|
2 špetky |
Postup přípravy
-
Kuřecí stehna jsem osolila, okořenila a vložila do pekáčku. Na každé stehno jsem položila dva kousky másla. Podlila jsem vodou a upekla v troubě do měkka.
V troubě stehna neotáčím ani nepolévám. Pak se udělá takováto krásná a křupavá kůrka.
-
Kedlubny a mrkev jsem nakrájela na menší hranolky. Povařila jsem je v osolené vodě (cca 10 minut) a poté vodu scedila. Na pánvi jsem rozehřála máslo, zeleninu jsem krátce osmahla, dochutila solí a pepřem a přilila smetanu. Nechala jsem chvíli povařit, než se smetana zredukovala.
Makronutrienty
13%
47%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 579 kJ | 2 392 kJ |
Kalorická hodnota | 138 kcal | 572 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,97 g
1,35 g |
12,2 g
5,58 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,297 SVJ | 1,22 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,43 g
15 g |
39 g
62 g |
Bílkoviny | 10,9 g | 45 g |
Sůl | 1,72 g | 7,12 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů