Ořechové koule ve skořicovo-kakaovém kabátku s lískooříškovým Šmakounem

Na vlně chuti

Ořechové koule ve skořicovo-kakaovém kabátku s lískooříškovým Šmakounem

Jelikož jsem nechtěla malému ujídat jeho kuličky, připravila jsem si své s pořádnou dávkou bílkovin. Tyto kuličky jsou silně návykové a je velký problém udržet lednici zavřenou. Jejich příprava je velmi rychlá a snadná. Jak řekl můj manžel, kdo udrží zavřenou lednici, je vítěz.

Postup přípravy

  1. Nameleme si na prach mandle a lískové ořechy, přidáme ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládu na vaření, lískooříškový krém Šmakoun, kousky mandlí a kokosový olej, celou směs důkladně pomocí rukou prohněteme. Hmota se nesmí rozpadat, pokud by se rozpadala, přidejte kokosový olej. Jé důležité, aby se kuličky dobře pojily. Z důkladně propracované hmoty vytvarujeme kuličky, které klademe na tác s pečícím papírem.

  2. Hotové kuličky obalíme ve směsi skořice, kakaového prášku a pomletého kokosového cukru. Směs na obalení si připravte dle vlastní chuti, zda více skořicovou, kakaovou. Kokosový cukr rovněž přidejte dle vlastní chuti, zamíchejte směs na obalení, ochutnejte a jen obalte. Kuličky můžete obalit vícekrát.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte