Ořechová bábovka se skořicí - LC

Laduš

Ořechová bábovka se skořicí - LC

Příprava je velmi jednoduchá. Tato low carb bábovka je krásně vláčná, konzistenčně velmi jemná a chuťově výborná. Na své si přijdou zejména ti, kteří nemají rádi suché bábovky. :)

Postup přípravy

  1. U tohoto receptu nám vznikne hutné těsto, takže není zapotřebí šlehat vejce do pěny či případně žloutky a bílky zvlášť. Tím se práce zjednodušuje.

  2. Rozpuštěné a vychladlé máslo prošleháme se solí a erythritolem. Pak postupně po jednom zašleháme vejce, poté mléko. Nakonec smíchané sypké suroviny.

    Vznikne nám husté těsto, které přendáme do formy na bábovku. Já používám silikonovou, takže není třeba vymazávat.

  3. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů 50 minut nebo podle typu trouby. Nejlepší je zkusit špejlí.

    Po upečení necháme ve formě vychladnout. Před podáváním posypeme mletým erythritolem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte