Mazanec kynutý - LC

Leny jede low carb

Mazanec kynutý - LC 1 další fotka

Velikonoce už se nám blíží, tak jsem pro vás připravila recept na lowcarb mazanec. Podrobně zde:

https://lenyinspirace.cz/velikonocni-mazanec/

Postup přípravy

  1. Na kvásek si ohřejeme mléko cca 40 °C, rozdrobíme do něj droždí a přidáme lžičku cukru. Misku přikryjeme a odložíme na teplé místo a počkáme až kvásek zvětší svůj objem. Buďte trpěliví.

  2. Mezi tím si dáme do sekáčku mozzarellu bez nálevu, 2 vejce, sladidlo a rozpuštěné máslo. Vše rozmixujeme do hladké konzistence. Tento krém nalejeme do hnětací mísy, přidáme ostatní ingredience a nakonec vykynutý kvásek.

  3. Vše uhněteme hnětačem do kompaktního těsta, které se nebude lepit na stěnu mísy.

  4. Z těsta vytvarujeme bochánek a ještě dáme do tepla dokynout. Nečekejte velkou změnu, bochánek se mi jen mírně zaoblil. Rozšleháme 1 vejce a bochánek potřeme, nakrojíme do kříže a posypeme sekanými mandlemi.

  5. Pečeme 25 minut na 170 °C. Potřeme rozpuštěným máslem a posypeme rozmixovaným xylitolem.

  6. V řezu je bochánek hutný a kompaktní a má typickou chuť a vůni kynutého pečiva.

  7. Můj názor:

    Nějakou nadýchanost od kynutého bochánku, ale nečekejte. Prostě od surovin bez lepku se lehkosti nedočkáte. Příště vyzkouším přidat +1 lžičku kypřícího prášku a hodně trpělivosti.

    I tak budu čekat na malý low carb zázrak.

    Třeba tento trik vyzkoušíte dříve než já, tak mi dejte vědět, jaký máte výsledek.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte