Mandlové trubičky s vanilkovým krémem a bílou čokoládou

Crusty Corner

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Mandlové trubičky s vanilkovým krémem a bílou čokoládou

Těsto si uděláme den předtím než je chceme péct. Krém je nato šup hotový, plní se dobře. Jediná patlačka je s tím, dostat je na ty kovové trubičky. Ale vypadají hezky, že? A chutnají stejně dobře.

Postup přípravy

  1. Máslo s cukrem a 2 lžícemi šlehačky a vajíčkem vyšleháme do pěny. Pozor, všechny suroviny musí mít stejnou teplotu, takže je ve stejnou dobu vyndáme z lednice a máslo necháme pěkně povolit. Do větší mísy prosijeme mouku, přidáme vanilku a mandle. Spojíme se směsí másla s vajíčkem a cukrem. Těsto necháme v lednici odpočinout nejméně 2 hodiny, nejlíp přes noc.

  2. Pak záleží na vás, jakou si vyberete metodu pro to, abyste dostali těsto v tenké rovnoměrné vrstvě na formičku. Lze vyválet a krájet rádýlkem pláty, ty pak namotat. Já jsem dělala malou kuličku těsta, do ní shora zatlačila trubičku a rukou rozválela.Těsto od krajů formičky ořízneme tak, abychom na každé straně měli cca 4 mm kovu bez těsta (kvůli sundávání). Pečeme na 180 C něco kolem deseti minut. Až se dají chytit do ruky, ale ještě zatepla - je sundáváme z formiček.

  3. Trubičky si pak namáčíme oběma konci do rozehřáté bílé čokolády s kouskem ztuženého tuku ( rozehříváme ve vodní lázni). Plníme krémem, který uděláme tak, že rozšleháme salko (nevařené) s kostkou másla a trochou vanilky

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte