Jahody zrají, mák milujeme, upečeme si vyjimečně nízkosacharidový dezert, ano?
- 31m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mák mletý
|
130 g |
mouka kokosová
|
20 g |
kokos sušený, strouhaný
|
20 g |
vajíčka
|
3 kusy |
tvaroh měkký tučný
|
200 g |
kokosový olej
|
2 lžíce |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
150 ml |
xylitol
|
2 lžíce |
skořice mletá
|
1 lžička |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 kusu |
Náplň | |
zakysaná smetana
|
200 g |
tvaroh měkký tučný
|
50 g |
jahody
|
20 kusů |
Postup přípravy
-
Vše si společně prošleháme, je-li třeba, přiředíme těsto mlékem. Dáme na malý plech a pečeme asi 20 min/200°C. Necháme schladnout.
-
Mezitím si smícháme zakysanou smetanu, zbytek tvarohu a nadrobno nakrájené jahody - pár nejhezčích si dáme stranou na ozdobu.
-
Korpus překrojíme podélně, půlku natřeme krémem, přiklopíme a vrch potřeme zbytkem krému.
Ozdobíme zbylými jahodami a dáme do chladu ztuhnout.
-
Krájíme na porce a pochutnáváme si...
Makronutrienty
33%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 762 kJ | 1 209 kJ |
Kalorická hodnota | 182 kcal | 289 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,76 g
3,72 g |
15,5 g
5,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,976 SVJ | 1,55 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,8 g
4,94 g |
21,9 g
7,84 g |
Bílkoviny | 6,38 g | 10,1 g |
Sůl | 0,268 g | 0,426 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů