Báječně tento nízkosacharidový recept vypadá, ještě lépe chutná! Děkujeme Martině Vyšínové za recept :)
Pro více inspirace:
IG @lowcarbdezerty
- 30m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Piškot | |
|---|---|
|
5 kusů |
5 kusů |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
70 g |
70 g |
|
mouka mandlová z mandlových jader 80 g |
80 g |
|
30 g |
30 g |
| Krém | |
|
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 250 g |
250 g |
|
200 g |
200 g |
|
máslo z lískových oříšků, krém 50 g |
50 g |
| Na ozdobu | |
|
20 g |
20 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
Hodně pražené (horkovzduch 170°C 12min) sekané lískové ořechy 20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Vyšleháme bílky se solí, opatrně přimícháme ostatní suroviny.
Na plech s pečícím papírem nasypeme mandlové kousky (jde pak lépe odlepit), rozetřeme těsto, pečeme asi 8 minut/200°C do světla.
-
Než nám upečený piškot schladne, upražíme si lískové oříšky na ozdobu a vyšleháme si krém.
Na piškot potom natřeme krém, zarolujeme, ozdobíme čokoládou rozpuštěnou s máslem a posypeme oříšky.
Dáme do lednice vychladit.
Můžeme si ganache udělat víc a dát i pod krém :)
Makronutrienty
18%
16%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 381 kJ | 1 018 kJ |
| Kalorická hodnota | 330 kcal | 243 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
8,69 g
2,74 g |
6,4 g
2,02 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,869 SVJ | 0,64 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
31,5 g
14 g |
23,2 g
10,3 g |
| Bílkoviny | 7,55 g | 5,57 g |
| Sůl | 0,238 g | 0,175 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














