Losos s restovanými žampiony a smetanovým přelivem

isindy

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Losos s restovanými žampiony a smetanovým přelivem

Postup přípravy

  1. Porce lososa osolíme, pokapeme citronem a lehce opeříme. Necháme 10 minut odležet.

  2. Na oleji orestujeme půlky žampionů, vyjmeme a udržujeme v teple.

  3. Pokud žampiony všechen olej nasákly, trochu opět přidejte, ale aby losos neplaval, není to řízek :).

  4. Na stejné pánvi orestujeme lososa, nejprve kůží dolů, z každé strany cca 3-4 min.

  5. Přendáme na talíř a udržujeme v teple (ideální je trouba nastavená na 50°C).

    Olej se zbytkem oleje v pánvi zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme smetanou (lze i mléko a plátek másla) a za stálého míchání provaříme do zhoustnutí.

  6. Pánev sundáme z ohně, vmícháme nasekaný kopr, dle chuti osolíme a přidáme citronovou šťávu, vmícháme žampiony.

  7. Na talíři dáme přílohu (podávala jsem s čerstvými tagliatelle), na ni položíme porci lososa a přelijeme omáčkou se žampiony. Ozdobíme limetkou/citronem a snítkou kopru.

    Inspirace: labuznik.cz, upraveno

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte