Znáte řezy Prošívaná deka? Tento je lowcarb (nízkosacharidový), a taky dobrý a sytý...
Děkujeme Kaččce Kolníkové za recept :)
- 30m
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mandlová mouka
|
130 g |
mouka kokosová
|
20 g |
xylitol
|
30 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
2 lžičky |
kyška
|
100 ml |
máslo čerstvé
rozpuštěného
|
100 g |
vajíčka
|
3 kusy |
vaječný bílek
|
1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao
|
1 lžíce |
Náplň | |
tvaroh měkký tučný
|
2 kusy |
xylitol, cukr březový
|
1 lžíce |
citrónová kůra
|
1 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá
|
2 lžíce |
vaječný žloutek
|
1 kus |
Postup přípravy
-
Vše na tvarohovou náplň si společně vyšleháme.
-
Mouky si smíchat s prdopečem a kakaem.
V míse vyšlehat vajíčka a jeden bílek se sladidlem do pěny, pak postupně přilévat olej a kyšku, stále šlehat a postupně po lžících přidávat a zašlehávat mouky.
-
Těsto vylít na menší pekáček s pečícím papírem. Na těsto cukrářským sáčkem nanést tvarohovou náplň, nebo dávat náplň lžící.
Péct na 180 stupňů do upečení.
Makronutrienty
22%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 059 kJ | 616 kJ |
Kalorická hodnota | 253 kcal | 147 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,84 g
2,52 g |
5,14 g
1,47 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,884 SVJ | 0,514 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,7 g
8,38 g |
12 g
4,87 g |
Bílkoviny | 10,5 g | 6,13 g |
Sůl | 0,281 g | 0,164 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů