Laskonky - kokosky s javorovým sirupem, plněné lískooříškovým Šmakounem

Na vlně chuti

Laskonky - kokosky s javorovým sirupem, plněné lískooříškovým Šmakounem

Prostě a jednoduše bylo zapotřebí zužitkovat bílky, které zbyly z přípravy těst, zvažovala jsem moře možnosti, ale pak jsem se rozhodla pro laskonky/kokosky, vlastně jsem nevěděla, ale záměr byl jasný něco, co půjde plnit. Sušenky jsou spíše chuťově podobné kokoskám, pokud chcete spíš laskonky, uberte kokosu.

Postup přípravy

  1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, během šlehání přidáme špetku soli jen tak lehounce mezi prsty, když jsou bílky vyšlehané, postupně za stálého šlehání přiléváme javorový sirup. Do tuhých vyšlehaných bílků s javorovým sirupem přisypeme strouhaný kokos, zamícháme.

  2. Na plech s pečícím papírek pomocí lžičky klademe připravenou směs, vytvarujeme požadované tvary, vložíme do trouby a sušíme na 100°C přibližně hodinu. Záleží na tloušťce, já dělala přibližně 0,5cm vysoké. Vysušené kokosky či laskonky se musí rozplývat na jazyku či pěkně chrupat.

  3. Necháme vychladnout a následně naplníme Ghítelou nebo lískooříškovým šmakounem, případně smícháme obojí to je pak teprve veselo, následně již jen pocákáme rozpuštěnou čokoládou a necháme zatuhnout.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte