Muffiny jsou dobré vždycky, tyto nízkosacharidové navíc zdravé a plné vitamínů...
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
květák
|
200 g |
brokolice
|
100 g |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
150 ml |
vajíčka
|
2 kusy |
mouka lněná
|
2 lžíce |
psylium
|
1 lžíce |
droždí lahůdkové sušené, tebi
|
1 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
kmín drcený
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
česnek sušený / granulovaný
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Květák s brokolici uvařím do měkka, scedím, rozmixuji s mlékem a přidám zbylé ingredience. Dám do formicek na muffiny a dám péct na 200 °C 20-40 min dle hustoty těsta. Hlídat
Makronutrienty
40%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 358 kJ | 181 kJ |
Kalorická hodnota | 85,7 kcal | 43,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,8 g
2,36 g |
3,44 g
1,19 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,68 SVJ | 0,344 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,19 g
0,935 g |
1,61 g
0,472 g |
Bílkoviny | 7,02 g | 3,55 g |
Sůl | 1,13 g | 0,57 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů