Zdravé lowcarb jídlo - krémové a syté.
Děkujeme Jitce Klusáčkové za recept :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Rizoto | |
---|---|
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
250 g |
250 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
50 g |
50 g |
tzv "květáková rýže" 400 g |
400 g |
100 g |
100 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 100 g |
100 g |
2 snítky |
2 snítky |
Postup přípravy
-
Na ghee orestovat jednu bílou cibuli, přidat 3 stroužky česneku nakrájené na drobno, nechat rozvonět.
Přidat na malé kousíčky nakrájené krůtí prso 250g, uzená sůl, pepř, chilli, špetičku muškátového oříšku, orestovat.
-
Přidat 3 hnědé žampiony nakrájené na menší kousky /záleží na vkusu každého/, orestovat, přidat květákovou rýži 400g, 100ml smetany a 100g strouhaného parmezánu. Míchat do zhoustnutí. Nakonec přidat čerstvý kopr nakrájený nadrobno. Promíchat a šmitec.
Makronutrienty
23%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 493 kJ | 2 526 kJ |
Kalorická hodnota | 118 kcal | 604 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,88 g
1,14 g |
25 g
5,83 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,488 SVJ | 2,5 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,85 g
4,13 g |
35,1 g
21,1 g |
Bílkoviny | 9,82 g | 50,3 g |
Sůl | 0,488 g | 2,5 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů