Kváskové lívance - bez lepku, mléka i vajec

Radka

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Kváskové lívance - bez lepku, mléka i vajec

Kváskové lívance na přání - bez lepku, mléka i vajec. Variant je mnoho zkuste těstíčko zadělat i na slanou notu....

https://www.facebook.com/bezlepkovevareniradkyvrzalove/

Postup přípravy

  1. Kvásek rozmícháme ve vodě, přidáme mouku, metličkou vytvoříme kváskovou kašičku. Nádobu přetáhneme potravinářskou folií a necháme v teple přes noc (12 hodin) pracovat.

  2. Ráno by měl být objem rozkvasu cca 2x násobek. K hmotě přidáme 2 pol. lžíce cukru krupice, velkou špetku soli, hrneček mléka rostlinného či kravského. Promícháme.

  3. Ráno by měl být objem rozkvasu cca 2x násobek. K hmotě přidáme 2 pol. lžíce cukru krupice, velkou špetku soli, hrneček mléka rostlinného či kravského. Promícháme.

  4. Těsto odebíráme lžícemi a smažíme z každé strany cca 2 - 3 minuty, smažila jsem v litinovém lívanečníku na plynu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte