Kuřecí stir-fry s fazolovými lusky - LC

Laduš

Kuřecí stir-fry s fazolovými lusky - LC

Miluju asijskou kuchyni nejen kvůli chuti, ale taky kvůli jednoduchosti přípravy. Vše si předem nachystáte a nakrájíte a pak u pánve je to už jen otázka chvilky. 🙂

Postup přípravy

  1. Maso si můžeme naložit předem spolu s chilli, česnekem, sezamovým olejem a hoi-sin omáčkou. Naložené a přikryté fólií můžeme nechat v lednici až 24 hodin.

  2. Ve woku rozpálíme olej. Pak přidáváme maso po částech, aby nám příliš neklesla teplota a maso nepustilo šťávu. Přidáme ústřicovou omáčku. Restujeme velmi zprudka. Během restování promícháváme.

    Když je maso hotové, vyjmeme je z pánve. Přidáme trošku oleje, pórek a lusky. Zlehka osolíme a chvíli restujeme.

    Poté vrátíme maso zpět do pánve a přilijeme vývar. Promícháme, snížíme teplotu a necháme krátce zvolna probublávat, dokud se nám omáčka nezredukuje a nezhoustne.

  3. Jako přílohu mám konjakové nudle. Ale skvěle by se hodily i nudle cuketové nebo např. květáková "rýže".

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte