Koláč s cottage a rebarborou - LC

Zdena

Koláč s cottage a rebarborou - LC

Výborný jarní lowcarb dezert, plný bílkovin a vitamínů.

Postup přípravy

  1. Vše na korpus dám do mixéru, hmotu natlačím do vysypané formy. Korpus předpeču v troubě na 170C po dobu 20min. Poté naleju na koláč náplň, na ni ovoce, mandle, skořici…..a peču 40-50min při stejné teplotě. Pak vypnu troubu, otevřu dvířka a troubu, nechám sekundu vyvětrat a bud nechám dvířka malinko pootevřená nebo troubu zavřu a nechám klidně koláč hodinu v troubě dojít.

  2. Náplň: vše krátce umixovat. Pokud je náplň příliš tuhá, klidně přidejte trochu mléka.

  3. Rebarboru jsem oloupala, nakrájela a spařila horkou vodou (není pak tak kyselá ), opravdu jen přelít horkou vodou a hned slít, jinak nebude mít rebarbora žádnou chuť. Lze ji použít i bez spaření. Protože rebarbora je dost kyselá, smíchala jsem ji s 10g xylitolu a pak dala na koláč. Xylitol v případě bobulového ovoce nemusíte dávat.

    Ideálně dát přes noc do lednice.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte