moc fotogenický tento LC (low carb) dezert není :-), ale chutná skvěle. Stojí za vyzkoušení tato nízkosacharidová roláda...
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vajíčka
|
5 kusů |
xylitol
|
50 g |
kokos sušený, strouhaný
|
25 g |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
10 g |
sůl
|
1 špetka |
voda
|
3 lžíce |
Náplň | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
1 kus |
zakysaná smetana
créme fraiche 38%
|
1 kus |
borůvky
|
2 hrsti |
Na ozdobu | |
maliny
|
24 kusů |
Postup přípravy
-
Ušlehat bílky se špetkou soli a 3 PL studené vody na tuhý sníh. Pak zašlehat sladidlo, postupně 5 žloutků a nakonec vmíchat kokos + čokoládu.
-
Péct na pečícím papíře cca 20 minut na 170-180 °C podle typu trouby. Zatočit (i s papírem), nechat vychladnout.
-
Šlehačku vyšlehat, přimíchat creme fraiche (38%), naplnit, posypat borůvkama, zatočit a ozdobit.
Makronutrienty
37%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 769 kJ | 827 kJ |
Kalorická hodnota | 184 kcal | 198 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,3 g
1,57 g |
12,2 g
1,69 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,13 SVJ | 1,22 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,9 g
6,65 g |
16,1 g
7,16 g |
Bílkoviny | 4,32 g | 4,65 g |
Sůl | 0,185 g | 0,199 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů