Karbanátky z kuřecího masa a červené čočky

Celá já

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Karbanátky z kuřecího masa a červené čočky

Červenou čočku jsem si prostě zamilovala v jakékoliv formě jídla :)

Postup přípravy

  1. Koupila jsem grilované kuře, ale lze použít svoje upečené, anebo zbytek z něj, co už nikdo nechce. Takže celé kuře jsem obrala od kostí na kousky a pomlela spolu se třemi stroužky česneku. Do směsi jsem přidala 4 vejce, hrst nasekané petržele, 1 sýr cottage, 2 lžičky dijonské hořčice, větší nasekanou šalotku, uvařenou červenou čočku - cca 200g. Vše dobře promíchat a směs dle potřeby zahustit kukuřičnou strouhankou. Jednotlivé bochánky, které jsem zlehka potřela olivovým olejem klást přímo na pečící papír.

  2. Pekla jsem v horkovzdušné troubě 20 min na 220°C. Vzhledem k tomu, že je dohromady maso s luštěninou, není třeba žádných příloh, kromě zeleninky a taky třeba nějakého dresinku. V tomto případě lžíce majonézy smíchaná s trochou sladkokyselé chilli omáčky s mangem. ;)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte