- 2h
- 50 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
tuk ztužený na pečení - Hera
|
300 g |
cukr moučka
|
140 g |
hladká mouka pšeničná
|
400 g |
ořechy vlašské mleté
|
60 g |
kakaový prášek, holandské kakao
|
2 lžíce |
cukr vanilkový
|
1 kus |
citronová kůra sušená mletá
|
1 lžička |
Krém | |
muškátový ořech mletý
|
150 g |
cukr moučka
|
150 g |
máslo
|
150 g |
rum (originál tuzemský)
|
1 lžíce |
čokoláda mléčná
|
30 g |
Postup přípravy
-
Těsto zpracovat,dát přes noc do lednice.plnit formičky,péci asi 10 min na 170 st.Slepit krémem
Makronutrienty
tuky
36%
sacharidy
58%
58%
bílkoviny
6%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 039 kJ | 581 kJ |
Kalorická hodnota | 487 kcal | 139 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
49,9 g
22,9 g |
14,2 g
6,53 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,99 SVJ | 1,42 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
30,9 g
12,6 g |
8,82 g
3,59 g |
Bílkoviny | 4,89 g | 1,39 g |
Sůl | 0,058 g | 0,017 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů