- 4h:15m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
vepřová plec
|
500 g |
olej řepkový
|
1 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Do výpeku | |
cibule
|
1 kus |
česnek stroužky
|
2 kusy |
zázvor, čerstvý kořen
|
2 lžičky |
kurkuma mletá
|
2 lžičky |
římský kmín mletý, cumin
|
1 lžička |
koriandr mletý
|
2 lžičky |
kořenicí směs kari, jemné
|
1 lžička |
cukr třtinový
|
1 lžíce |
chilli sušené mleté
|
1 lžička |
rajský protlak
|
100 g |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená
|
1 kus |
voda
|
150 ml |
Postup přípravy
-
Vepřové maso opečeme na pánvi,osolíme,opepříme,maso je na kostky. Přendáme do PH.
-
Ve výpeku osmažíme 1cibuli pokrájenou na kostičky,přidáme posekané 2 stroužky česneku,2kl nasekaného čerstvého zázvoru. Koření-2kl kurkumy,1 římského kmínu,2 kl mletého koriandru,1kari,1 pl třtinového cukru,1kl mletého chilli. Prohřejeme,přendáme do PH.
-
Do toho 1 malý rajský protlak,plechovku sekaných rajčat a 150 ml vody. Zapneme na High 4 h. Správný recept je z jehněčího masa ....
Makronutrienty
26%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 617 kJ | 1 733 kJ |
Kalorická hodnota | 148 kcal | 414 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,54 g
2,13 g |
18,3 g
5,98 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,654 SVJ | 1,83 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,2 g
2,21 g |
28,6 g
6,21 g |
Bílkoviny | 8,6 g | 24,1 g |
Sůl | 0,671 g | 1,88 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů