Hovězí karbanátky s dýňovým pyré a kysaným zelím

Kateřina Gallinová

Hovězí karbanátky s dýňovým pyré a kysaným zelím

Dýni můžete uvařit ve větším množství a po porcích zamrazit. Připravit toho jídlo pak bude bleskurychlé. Zelí si vyrábím vlastní, ochucené pouze mořskou solí, v chladu vydrží dlouhé týdny až měsíce.

Postup přípravy

  1. Pokrájenou a semínek zbavenou dýni vložte do hrnce, podlijte malým množstvím vody a přikryjte pokličkou. Uveďte do varu a dýni uvařte doměkka. Poté ji šťouchadlem na brambory rozmačkejte na hrubou kaši.

  2. Z mletého hovězího masa vytvarujte karbanátky a orestujte je z obou stran na rozpálené pánci s troškou sádlo.

  3. Karbanátky na talíři dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem a podávejte je polité výpekem z pánve, s dýňovým pyré a červeným kysaným zelím.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte