Klasika nízkosacharidově, doplněno rajčatovým salátem - pochutnali jsme si moc.
Děkujeme za recept Lence Matoušové :)
- 30m
- 4 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
vepřové maso mleté
|
500 g |
sýr eidam 45%, strouhaný
|
130 g |
sýr s modrou plísní, niva
|
140 g |
vajíčka
|
1 kus |
mléko plnotučné
|
4 lžíce |
bylinky čerstvé směs
|
1 hrst |
sůl
|
1 lžička |
Na obalení | |
vajíčka
|
1 kus |
mandlová mouka
|
1 lžíce |
len, lněné semínko mleté
|
4 lžičky |
sádlo
na smažení
|
4 lžíce |
Postup přípravy
-
Vše krom věcí na obalování smícháme dohromady a vytvoříme karbanátky. Potom obalíme ve vajíčku a směsi mandlové mouky s lněným semínky. Smažíme pomalu dozlatova na sádle.
Makronutrienty
5%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 368 kJ | 3 433 kJ |
Kalorická hodnota | 327 kcal | 821 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,31 g
0,27 g |
5,81 g
0,678 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,231 SVJ | 0,581 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,1 g
12,7 g |
70,5 g
31,8 g |
Bílkoviny | 17,1 g | 42,9 g |
Sůl | 1,52 g | 3,81 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů