
Oblíbená sytá polévka, tento lowcarb oběd chutná všem.
Recepty a návody naleznete:
https://www.instagram.com/p/CbxPT7RMqqc/...
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
maso uzené vepřové
(já měla cca 100g tučnějšího boku a 200g kýty)
|
300 g |
cibule
|
2 kusy |
kedlubna
|
1 kus |
paprika sladká mletá
|
2 lžičky |
kmín drcený
|
1 lžička |
chilli sušené mleté
|
1 špetka |
majoránka sušená drhnutá
|
1 lžička |
česnek stroužky
|
2 kusy |
vývar zeleninový domácí
|
1 000 ml |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Krekry | |
dýňová semínka
|
2 lžíce |
chia semínka
|
2 lžíce |
sezamové semínko světlé
|
2 lžíce |
len, lněné semínko
|
2 lžíce |
ořechy kešu
|
1 hrst |
kořenicí směs bylinková
|
1 lžička |
sůl
|
1 lžička |
chilli sušené mleté
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Tučnější bok jsem si vysmažila a na tuku jsem osmahla cibuli. Pak jsem přidala zbytek masa, koření, kedlubnu na kostičky a zalila vývarem. Necháme vařit dokud kedlubna nezměkne a pak ještě dochutíme česnekem, solí a pepřem.
-
Jakákoliv semínka (ale vždy musí být chia) si smícháme s kořením v misce a zalijeme vodou, zhruba jeden centimetr nad směs a necháme cca hodinu nabobtnat. Prostě od všeho hrst :).
-
Rozprostřeme na plech do tenké vrstvy a "rozzřežeme" nebo alespoň naznačíme řezy, aby šly pak lépe oddělit. Pečeme na 180 stupňů do zezlátnutí (cca 20 minut).
Makronutrienty
35%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 289 kJ | 1 205 kJ |
Kalorická hodnota | 69,1 kcal | 288 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,58 g
0,947 g |
19,1 g
3,95 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,458 SVJ | 1,91 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,09 g
3,33 g |
17 g
13,9 g |
Bílkoviny | 4,33 g | 18 g |
Sůl | 1,7 g | 7,06 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů