GRATINOVANÝ KVĚTÁK - nízkosacharidový

Oli

GRATINOVANÝ KVĚTÁK - nízkosacharidový 1 další fotka

Květák je pro mě dobrý jakkoli upravený. Low carb (LC) verze gratinovaného květáku bude chutný oběd či večeře, možno nekonečno obměn...

Postup přípravy

  1. Květák si povařím v osolené vodě s kmínem do poloměkka.

    Nakrouhám si mrkve na plátky.

    Sýr nastrouhám nahrubo.

  2. Do máslem vymazaného pekáčku rozložím malé růžičky květáku, zasypu půlkou sýra, bylinkami, pokladu kolečky mrkve. Posypu kořením, osolím.

    Zbytek sýra, zaliju smetanou a peču asi 20 minut přikryté na 200°C, odkyju a ještě asi 15 minut pečeme dozlatova.

  3. Když si přidáme anglickou slaninu, šunku či uzeného lososa, bude to zase jiné, voňavé masem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte