Gazpacho

Soucitně.cz

Gazpacho

Vynikající a zdravá španělská polévka, která je ideální do horkých dnů, neboť se podává studená.

Postup přípravy

  1. Stranou si dáme kousek papriky, okurky a cibule a nakrájíme na kostičky. Tyto kousky poslouží jako sypání při servírování. Zbytek zeleniny spolu s rajčaty a česnekem vhodíme do mixéru, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme olivový olej, balzamikový ocet a případné též červené víno. Vše pečlivě rozmixujeme a poté dáme vychladit do ledničky.

  2. Každou porci posypeme kousky papriky, okurky a cibule (na posypání je ideální jarní) a ozdobíme trochou provensálského koření a balzamikovou redukcí.

    Podáváme s čerstvou či grilovanou nakrájenou bagetou. Ve zvláště horkých dnech můžeme do polévky přidat také led.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte